Pro následující tři týdny si Na Krétě užijete pravé zvěřinové hody! Připravili jsme si pro vás speciální ZVĚŘINOVÉ MENU! Nabídneme vám jedinečné chutě, často nedostupné v běžné kuchyni. Každý chod je jako vždy pečlivě upraven s důrazem na kvalitu surovin.
KANEC, BAŽANT, DANĚK, JELEN – BYL SPECIÁLNĚ PRO NÁS STŘELEN :)
Z NAŠÍ ZVĚŘINY NEBUDETE JELEN
22.11. – 12.12. 2024
ZVĚŘINA – zlato z našich lesů
Zvěřinové menu je skvělou volbou pro všechny milovníky přírody a kvalitní gastronomie. Tato specialita, která se opírá o tradiční techniky lovu a zpracování masa, nabízí jedinečné chutě a vůně, často nedostupné v běžné kuchyni. Zvěřina, jako divoké maso, se vyznačuje výraznějšími a intenzivnějšími chutěmi, které se skvěle kombinují s přírodními ingrediencemi, jako jsou bylinky, koření nebo sezónní zelenina. Přijďte si k nám do restaurace Na Krétě vychutnat širokou škálu pokrmů, od klasických receptů až po moderní gastronomii.
Zvěřinové hody: ochutnejte klasiky i moderní gastronomii!
V restauraci Na Krétě rádi vracíme vaše oblíbené suroviny a pokrmy. A proto vám s radostí představujeme naše nové speciální zvěřinové menu, ve kterém najdete jak „klasiky“, tak moderní gastronomii!
POLÉVKA – je silné BAŽANTÍ CONSOMÉ se zvěřinovými knedlíčky a kapkou koňaku.
PŘEDKRM – domácí BRAMBORÁČEK s trhanou dančí plecí, marmeládou z červeného zelí, zakysanou smetanou a vídeňskou cibulkou je naše podzimní klasika.
SALÁT – míchaný salát s čekankou, krůtími prsíčky, pomelem a slunečnicovými semínky je doplněný sladkokyselým rakytníkovým dresingem s medem.
Hlavní chody MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – bramborový knedlík „BLBOUN“, hojně naplněný trhaným dančím masem je doplněný silnou omáčkou z cibule a černého piva. K němu podáváme naloženou červenou řepu ve sladkokyselém nálevu s bylinkami a sypeme vídeňskou cibulkou.
DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – stálicí zvěřinového menu je kančí panenka se šípkovou omáčkou a brusinkovými kroketami , vyšperkovaná strouhaným perníkem.
TŘETÍ HLAVNÍ CHOD – Vrcholem našeho zvěřinového menu je JELENÍ HŘBET s omáčkou demi glace s aronií. Podáváme jej s restovaným foie gras a jako přílohu jsme zvolili glazovaný hnědý kořen v hnědém másle.
DEZERT – připravili jsme pro vás POŠÍROVANOU HRUŠKU v červeném víně s kardamomem, badyánem a skořicí. Podáváme s mascarpone s osvěžujícím citronovou šťávou a kůrou a omáčkou ze sladkého vína. Celé sypeme sekanými pistáciemi a zastrouháváme citronovou kůrou.
Nenechte si ujít naše speciální zvěřinové menu! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849