Přichází jaro a s ním Velikonoce! Na menu můžeme opět zařadit mladá masa, medvědí česnek, kopřivy a vejce. Pro každého kuchaře je to po dlouhé zimě radost. Přijďte Na Krétu ochutnat naši novou Velikonoční nabídku!
ČOKOLÁDOVÉ VEJCE A ŠMIGRUSTOVKA – LOŇSKÉ MEGAHITY JSOU ZPĚT!
Velikonoční menu je barevné, svěží a plné jarní inspirace!
23.3. – 18.4. 2024
POLÉVKA „Šmigrustovka“ (šmigrust se dřív říkalo pomlázce) je konzistencí podobná kaldounu, ale základem je vývar z uzených žeber. Je doplněna klobásou, uzeným masem, vejcem, pažitkou a grády jí dodává čerstvě nastrouhaný křen! Přijďte ji ochutnat a třeba si ji pak doma uvařte podle našeho receptu. IDEÁLNÍ VYPROŠŤOVÁK!
PŘEDKRM – HOŘOVICKÁ TRUBIČKA – jemné telecí maso jsme dochutili ve stylu belgického tataráku šalotkou, dijonskou hořčicí, cornishonkami, kapary, worchestrem a tabascem. Podáváme jej v křupavé trubičce z filo doplněné kaviárem, křepelčím vejcem a nakládanými cibulkami. NENÍ TRUBIČKA JAKO TRUBIČKA!
Hlavní chody VELIKONOČNÍHO MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – Půlka grilovaného francouzského jarního kuřátka je obalená ve slanině a doplněná kopřivovou nádivkou a grenailemi konfitovanými v papilotě. Slaninová omáčka dodává jídlu šmrnc a křepelčí vejce pokrm doplní a rozzáří. CO VIDÍŠ? KUŘE! TAK VIDÍŠ…
DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – jsou jehněčí kotletky s kukuřičným pyré, nakládanými kukuřičkami, pestem z medvědího česneku a pestem z medvědího česneku. Hravost pokrmu dodává popcorn. LAHŮDKA PRO GURMÁNY!
TŘETÍ HLAVNÍ CHOD – LOSOS WELLINGTON je další specialitou letošní velikonoční nabídky – steak z lososa marinovaný v hořčičné marinádě, obalený v palačince z medvědího česneku, parmské šunce a listovém těstě s kefírovou omáčkou s hladkolistou petrželkou. Jemně nasládlá chuť batátového tartaru vyladí tento pokrm k dokonalosti.
SALÁT jsme připravili jarní s grilovanými krůtími prsíčky, granátovým jablkem a citronovým winaigrettem s medvědím česnekem.
DEZERT loňský megahit je zpět! Vejce, kde karamelová čokoláda představuje skořápku, nadýchaný kokosový krém bílek a maracujovo-mangové pyré žloutek. Vejce servírujeme v hnízdečku z kvalitní hořké čokolády. Na výrobu našeho vejce používáme tu nejkvalitnější Callebaut čokoládu, pyré Ponthier a čerstvou maracujou. THE EGG IS BACK!
Těšíme se na vás na jarní Krétě a snad již brzy i na sluncem zalité terásce 😊. Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849