Je horko a sucho a my Na Krétě jsme si do toho vymysleli “LIŠÁCKÉ MENU plné klasických i netradičních receptů z lišek”! Přijďte ochutnat – těšíme se na Vás! A na co se můžete těšit vy? Čtěte dál!
ZVEME VÁS NA NAŠE NOVÉ SPECIÁLNÍ „LIŠČÍ“ MENU!
Byla to velká výzva, ale našim dvorním houbařům @czech_mushrooms se i přesto podařilo nasbírat lišky a tak si odvažujeme tvrdit, že budeme jedna z mála restaurací v širokém okolí Prahy s čerstvými liškami na svém menu. Stejně tak bude naše paní Miluška pro nás v lese sbírat čerstvé borůvky ke kynutým knedlíkům, jak jen to počasí dovolí! Oběma moc děkujeme a vás zveme od 14.7. na nové speciální “LIŠÁCKÉ” menu !
Všechna další jídla na tomto menu (kromě knedlíků a lívanců samozřejmě) jsou BEZLEPKOVÁ!
Recepty z lišek v novém speciálním menu
17.7. – 3.8. 2023
Houbový krém jsme připravili z hříbků na cibulce, vývaru a bylinek. Je lehce zahuštěný smetanou. Vložkou jsou lahodné nakládané lišky.
Prvním předkrmem je na másle opečená brioška s liškovým ragú a pěnou ze zakysané smetany a hladkolisté petrželky.
Druhý předkrm je tataki z hovězí svíčkové. Zprudka opečený kus kvalitního čistého masa je filírovaný a dochucený omáčkou z dijonské a hrubozrnné hořčice a majonézy s restovanými čerstvými liškami.
Houbové rizoto je klasika – ale LIŠKOVÉ rizoto je RARITA! Italská rýže arborio, oliváč, cibulka, bílé víno, máslo, hříbky a hlavně LIŠKY! Dotažené naším bylinkovým olejem a ozdobené parmazánovým chipsem a mikrobylinkami.
Hlavními taháky tohoto speciálu jsou:
Pro milovníky masa máme jako hlavní chod sirloin steak, tedy nízký roštěnec, který nejraději podáváme v úpravách medium rare nebo medium. Omáčka je jak jinak než LIŠKOVÁ a jako přílohu jsme zvolili jemné petrželové pyré a křupavý petrželový chips.
Tradiční lívance jsme doplnili přelivem z rozmačkaných moravských meruněk a krémem z mascarpone, zakysané smetany a citronové šťávy a ozdobili čerstvým ovocem.
Domácí kynuté knedlíky servírujeme tentokrát s rozvarem z lesních borůvek z brdských lesů a zakysanou smetanou s cukrem.
Bonusem letního menu je sorbet z kiwi a bazalky zalitý proseccem. Překvapivá kombinace chutí je maximálně svěží a naprosto dokonalá!
Milovníci hub si od 14.7. rozhodně přijdou na své! Vy ostatní nezoufejte, máme samozřejmě i naše stálé menu ze kterého si jistě také vyberete!
Těšíme se na Vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849