Je jen málo lidí, kteří je nemilují. Jejich sezóna je krátká. Pojďme si je užít dosyta, dokud jsou české a sladké! JAHODY!
ZVEME VÁS NA NAŠE NOVÉ SPECIÁLNÍ (NEJEN) JAHODOVÉ MENU!
Konečně je to tady! Léto! Teplo! Pro děti konec školy. A JAHODY – ty české! Je tedy jasné, co tentokrát bylo inspirací. Ať přijdete posedět na naši otevřenou terásku nebo se schovat před sluncem dovnitř restaurace, pochutnejte si až do 13. 7. na našem speciálním jahodovém menu!
Jahodová sezóna začíná obvykle na začátku června a končí v polovině července!
Jahodové menu v restauraci Na Krétě
23.6. – 13.7. 2023
Klasickou italskou polévku minestrone jsme doplnili parmazánovými knedlíčky a bazalkovým pestem. Je plná chuti a vitamínů!
Míchaný salát s cherry rajčátky zdobí na povrchu křupavé a vevnitř měkoučké kachní prsíčko. Sladké jahody a borůvky doplňuje do kysela laděný malinovo-balsamicový dressing. Velká pecka!
Jako další předkrm jsme připravili tradiční italského pokrm “prosciutto e melone”. Základem je parmská šunka a meloun kantaloupe; my jsme je doplnili tyčinkou grissini a jak jinak než jahodami. Pro horké letní dny jako stvořené!
Smažené krevetové krokety jsou plné čerstvě orestovaných krevet s limetkovou šťávou, bazalkou, koriandrem a chilli. Jsou posazeny na velmi svěží salse z ananasu, jahod, bylinek a šalotky a navrchu je doplňuje limetková majonéza. Křupavé, svěží a plné chuti! Musíte zkusit!
Hlavními taháky tohoto speciálu jsou:
Vepřový tomahawk je šťavnatá kotleta s kostí, u které je kousek bůčku. Krásně ji doplňuje rozmarýnová omáčka a nasládlé batátové hranolky. Grilovaná zelenina s krémovými žampiony je klasickou, nicméně dokonalou přílohou k tomuto masu.
Kachní prsíčko upravené metodou sous-vide a poté zprudka orestované je doplněné omáčkou demiglace s vinnou redukcí s rebarborou. Jako přílohu jsme zvolili naše domácí mandlové krokety a pokrm ozvláštnili sladkokyselým jahodovým tataráčkem s rebarborou. Moderní pokrm, který vás zvedne ze židle.
Co by bylo léto v restauraci Na Krétě bez kynutých knedlíčků s mačkanými jahodami, tvarohem, cukrem, máslem a zakysankou?! Tenhle tradiční dezert prostě nemůže chybět. A dá se jíst k snídani, k svačině, k obědu, svačině nebo večeři. Pořád dokola!
Těšíme se na Vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849